Rick loopt stage bij KeenDelivery en in zijn blog schrijft hij over zijn eerste ervaring.

 

Sinds vier weken loop ik stage op de marketingafdeling bij KeenDelivery en al vanaf week één voel ik me er helemaal thuis. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Marketing & Communicatie en hoop na deze stage met trots te kunnen zeggen dat ik afgestudeerd ben!

 

Vorige week kregen alle tien de stagiaires een e-mail van de directeur met de vraag tot welk type student ze behoren. Type 1, “Ik doe mijn opdracht voor school en als ze iets van mij verwachten zal ik het doen” of type 2, “Ik ga er helemaal voor, ik wil laten zien dat ik een steentje bij kan dragen en wil laten zien dat ik talent heb”. Behoorde je tot type 2, dan was je uitgenodigd voor een bootcamp. Natuurlijk vond elke stagiaire dat hij tot type 2 behoorde!

 

Ik ga er helemaal voor, ik wil laten zien dat ik een steentje bij kan dragen en wil laten zien dat ik talent heb

 

Afgelopen week was het zover.. De bootcamp. We moesten onze stage-doelstelling en de tot nu toe gerealiseerde taken meenemen en ook een paar sportschoenen. (Sportschoenen? Waarvoor? Dat was een verrassing…) Nadat we beneden in de kantine onze doelstellingen en bijdrage aan KeenDelivery kort hadden doorgenomen, kregen we te horen dat de bootcamp uit twee keuzes bestond. We konden samen gewoon iets leuks gaan doen of strijden voor een mooie geldprijs van € 1.000,-! Een fantastisch mooi bedrag voor een student!

 

Wie was er bereid om tegenover het kantoor door de gracht te zwemmen, over de snelweg te rennen, een bedrijfspand aan te tikken en dezelfde weg weer terug te gaan? Degene die als eerste terug was won € 1.000,-. Er was alleen één voorwaarde: alle stagiaires moesten meedoen. Helaas werd niet iedereen enthousiast van het idee om de snelweg over te steken. Na een lange discussie hebben we uiteindelijk gekozen om gezamenlijk iets leuks te gaan doen en zijn we gaan karten. (Persoonlijk vind ik karten erg leuk en het geeft me echt een adrenaline rush!)

 

Be part of the Keen-team

 

Heel bijzonder dat de directeur je vraagt om de snelweg over te steken! Maar dat was natuurlijk niet de echte opdracht. Ze had het nooit toegelaten dat we dat daadwerkelijk hadden gedaan. Het doel was om te leren samenwerken, initiatief nemen, overtuigen en motiveren. We hebben elkaar zonder twijfel beter leren kennen! Het is fijn dat je bij KeenDelivery al vanaf de start deel uitmaakt van het Keen-team en je met eigen initiatieven mag komen. Dit geeft je het gevoel dat je er ook werkelijk deel van uitmaakt. Wat dat betreft is KeenDelivery echt een tof leerbedrijf!

 

Rick Nellestijn