Elke webshop is er wel mee bezig: “Hoe haal ik de beste conversies uit mijn leads/kliks?” De oplossing wordt vaak gezocht in het verbeteren van content en de juiste AdWords strategie. Dat is natuurlijk prima, maar heb je er wel eens aan gedacht om je logistieke mogelijkheden onder de loep te nemen? Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om je check out beter in te richten? Wanneer je namelijk meer verzendmogelijkheden biedt in je check out zorgt dit direct voor een hogere conversie. Het is daarom belangrijk om ook eens te kijken naar de logistieke mogelijkheden, want je logistiek als marketingtool gebruiken kan zeker zorgen voor een hogere conversie.  

Informeren

Informeren is het allerbelangrijkst wanneer je de conversie van je check out wilt verbeteren. Dat is te zien aan de cijfers:

  • 90% van de bezoekers wil weten wanneer geleverd wordt.
  • 75% bekijkt eerst de verzendkosten.
  • 67% zoekt actief naar het retourbeleid.

Er zijn verschillende manieren om je klant in te lichten over het logistieke beleid. Je kunt hun actief voorlichten door bijvoorbeeld een pop-up, nieuwsbrief of door een track and trace bericht. Maar een andere mogelijkheid is door hen passief te informeren. Toon bijvoorbeeld de bedenktijd, cut-off tijd en/of verzendkosten op iedere pagina van je website.

Afleveropties

Afleveropties hebben ook veel invloed op de conversie. Uit onderzoek blijkt dat klanten de order niet afmaken wanneer de gewenste afleveroptie niet beschikbaar is. Het is ook interessant om te zien dat 83% van de online shoppers graag wil dat het pakketje thuis wordt afgeleverd terwijl maar 45% met zekerheid kan zeggen dat ze thuis zijn op de standaard 8:00 – 17:00 aflevermoment.

“Hoe later op de dag het pakketbezorgd wordt, hoe groter de kans dat de ontvanger thuis is.” Geef de klant meer bezorgopties. 90% van de klant wil tijdvaklevering. Maar 20% van de webshops biedt dit aan. Tijdvaklevering aanbieden kan voor een conversie boost van 40% zorgen! “Bied meer bezorgopties en je conversie & klanttevredenheid zullen stijgen!”

Snelheid

Webshops denken dat ze ten alle tijden moeten voldoen aan de 24 uurs levering, terwijl slechts een derde van de online shoppers dit wil: Veel online shoppers vinden het fijn dat wanneer ze in het weekend bestellen, het pakketje gelijk op maandag geleverd wordt. Webshops die dit aanbieden zien dan ook vaak een flinke conversieverhoging als gevolg! Bied je een snelle levering? Kom het dan ook na. Een vierde van alle online shoppers kreeg een latere levering dan beloofd. Dit zorgt voor een negatieve klantervaring.

Verzendkosten

Verzendkosten zijn altijd een lastig punt. Want wat ga je doen? Ga je gratis levering aanbieden? Betaald? Of stel je een normbedrag in? Er is een aantal factoren die kunnen bepalen wat de beste optie is. Kijk wat de concurrentie doet. En bereken wanneer het rendabel wordt om gratis verzending aan te bieden. Het handigste is om een normbedrag in te stellen. Een normbedrag zorgt voor 58% meer producten in de shoppingcart. Klanten willen het normbedrag halen om zo een gratis levering te krijgen.

Meer weten?

KeenDelivery levert passende (IT) oplossingen om je verzendmogelijkheden te vergroten en je verzendproces te vereenvoudigen. Wij zeggen niet voor niets dat we verzenden makkelijk willen maken voor iedereen, overal.

Nu online klant worden