Afleveropties

Als je de online omzet flink wilt verhogen is het heel belangrijk om meer afleveropties te bieden. Tot voor kort was de verzending een onderdeel wat niet veel aandacht kreeg. Natuurlijk was het belangrijk om goed en snel (het liefst binnen 24 uur) te verzenden. Maar sinds kort is er een verandering te zien in het besef van ondernemers die pakketten versturen. Waar voorheen het verzendproces gericht was op de verzender begint de klantbehoefte een steeds grotere rol te spelen.

Klanten willen tegenwoordig meer keuze in afleveropties en vervoerders. Een groot deel van de shoppers haakt af in het winkelmandje als de afleveroptie die zij willen niet wordt geboden. Voor een serieuze conversie verhoging is de keuze in verschillende vervoerders essentieel geworden.

De beste afleveroptie is per persoon, product en zelfs per moment verschillend.

Retourzendingen

Je bent verplicht om je klanten in te lichten van het retourrecht. Dit moet via de algemene voorwaarden van de website. Dit kun je doen doormiddel van de FAQ’s, een gerubriceerde informatiepagina of een sectie met uitleg over het bestelproces. Het is zeer belangrijk om dit te doen, want een groot deel van de online shoppers checken eerst het retourbeleid voordat ze naar artikelen kijken. Daarom is het belangrijk om dit duidelijk en aantrekkelijk te maken voor de klant, dit zorgt namelijk ook voor een grotere klantretentie.

Brievenbuspakketten

Het brievenbuspakje is inmiddels ingeburgerd als de manier om kleine goederen in een envelop of doosje door een brievenbus te versturen. Een groot voordeel hiervan is dat klanten niet meer thuis hoeven te wachten op een pakketje.

Er zijn echter ook een aantal nadelen:

  • Wanneer de brievenbus kleiner is dan het pakketje is de aflevering niet mogelijk.
  • Verzekering en aangetekend verzenden is niet mogelijk.
  • De levering kan eenvoudig betwist worden door de ontvanger en fraudeurs maken hier dan ook gretig gebruik van.

 

Door het logistiek proces te optimaliseren zorg je ervoor dat je je concurrenten voorblijft en je hogere conversies creëert. En daar wordt iedereen blij van!

 

maak vrijblijvende afspraak