Verzenden met DHL

KeenDelivery biedt met DHL snelle en voordelige opties om al je pakketten naar zakelijke én particuliere adressen te sturen; zowel nationaal als internationaal. Laat de zendingen afhalen, of lever ze in bij een Parcelshop bij jou in de buurt. Zo kan je makkelijk wereldwijd verzenden met DHL. En wil je net dat stapje extra doen voor een klant in nood? Laat zakelijke zendingen dan op werkdagen vóór 11.00 uur leveren bij de geadresseerde. Hieronder lees je meer over de pakketafmetingen, tarieven, voorwaarden en nog veel meer van DHL.

Meld je gratis aan voor ons verzendplatform en je kan snel met DHL verzenden.

 

Gratis aanmelden

 

Afmetingen DHL pakketten

Om zendingen met de grootst mogelijke zorg te kunnen leveren, is het belangrijk dat de pakketten niet te groot of te klein zijn. De afmetingen waar pakketten aan moeten voldoen verschilt bij DHL per service. DHL hanteert ruime pakket maten, dus de meeste zendingen zullen probleemloos met DHL vervoerd kunnen worden.

Brievenbuspakket

Brievenbuspakketten zijn een ideale bezorgoplossing voor het snel en voordelig versturen van kleine artikelen tot 2 kg binnen Nederland. De pakketten passen door de brievenbus en worden de volgende werkdag bezorgd – ook als de geadresseerde niet thuis is.

De bijbehorende afmetingen en gewicht voor brievenbuspakketten zijn:

  • Minimale afmeting L15 x B11 x H1 cm
  • Maximale afmeting L38 x B26 x H3 cm
  • Minimale gewicht 0,3 kg
  • Maximale gewicht 1 kg

Particuliere zendingen

Met de DHL For You service kan je pakketten naar particuliere adressen versturen in Nederland en naar België.Wanneer je pakketten worden opgehaald door middel van een DHL pick-up gelden de volgende pakket voorwaarden:

  • Maximale afmetingen van L120 x B60 H60 cm

Voor een zo duurzaam mogelijk proces stimuleert DHL Parcel om pakketten zo klein mogelijk te versturen. Die kleine pakketten leveren dus ook meer voordeel op! DHL Parcel hanteert vijf formaten: S t/m XXL. Een S-pakket is standaard en heeft een maximale inhoud van 10 liter en 5 kg. Vanaf formaat M t/m formaat XXL betaal je een toeslag op basis van de inhoud en het gewicht. Met DHL For You kun je tot een maximaal volume van 432 liter en 31,5 kg versturen.

Zakelijke zendingen

Met de service Europlus kan je pakketten naar zakelijke adressen versturen in Nederland en België. De zendingen die via het Europlus netwerk worden verstuurd hebben de volgende maximale afmetingen:

  • Minimale gewicht: 0,5 kg
  • Maximale gewicht: 31,5 kg
  • Minimale afmetingen: L15 x B11 x H3,5 cm
  • Maximale afmetingen: L120 x B60 x H50 cm

Ook hier geldt het reguliere verzendtarief als je binnen bovenstaande voorwaarden blijft. Is het pakket groter dan toegestaan maar blijven de afmetingen onder L180 x B100 x H50 cm? Dan betaal je een kleine toeslag.

 

Tarieven DHL

DHL pakketten verstuur je voordelig met KeenDelivery. Je bepaalt zelf het tarief met één van onze vier abonnementen. Hoe hoger je abonnement, hoe hoger de korting op je verzendtarieven.

 

Bekijk tarieven

Voordelen en voorwaarden DHL

Hieronder lees je wat de verschillende voorwaarden zijn voor de specifieke services die wij aanbieden via DHL. Zo kies je gemakkelijk per zending de juiste service met de passende voorwaarden!

Brievenbuspakket

Een brievenbuspakket is de ideale bezorgoplossing voor het snel en voordelig versturen van kleine artikelen tot 1 kg binnen Nederland. Deze pakketten passen door de brievenbus en worden de volgende werkdag bij jouw klant thuis bezorgd, ook als je klant niet thuis is.

De brievenbuspakketten van DHL zijn eenvoudig te volgen via de Track & Trace code die je klant per e-mail ontvangt.

DHL For You

Pakketten naar particulieren worden binnen de Benelux verzonden via het DHL For You netwerk. DHL For You zendingen zijn standaard verzekerd volgens de AVC en worden ook op zaterdag bezorgd. Is er niemand aanwezig als de bezorger de zending wil leveren? Dan kan de klant de zending de volgende werkdag ophalen bij de dichtstbijzijnde parcelshop óf een nieuwe bezorgpoging afspreken.

DHL Europlus

Verstuur je pakketten naar zakelijke adressen? Dan gaat dit via het Europlus netwerk van DHL. Bij deze zendingen wordt er altijd gevraagd om de handtekening van je klant bij de ontvangst van het pakket. Mocht je klant niet aanwezig zijn bij de eerste afleverpoging, dan probeert DHL het de volgende dag gewoon nog een keer. De Europlus zendingen zijn ook standaard verzekerd volgens de AVC en zijn eenvoudig bij te verzekeren.

 

Maak afspraak

Track & trace DHL

Ieder pakket krijgt een DHL pakketnummer. Aan de hand van dit pakketnummer i.c.m. met de postcode van het leveradres kan je precies zien waar je zendingen zich op dit moment bevinden. Jouw klanten ontvangen automatisch een Track & tracebericht met zendingsnummer. Met dit zendingsnummer kunnen zij hun bestelling volgen en zien wanneer deze geleverd zal worden. Zo kan je elk pakket traceren dat je hebt verstuurd en kunnen jouw klanten bijhouden waar hun bestelling blijft. Dit is fijn voor je klanten en voor jezelf!

Parcelshops van DHL

DHL heeft ruim 3000 Parcelshops in Nederland. Bij een Parcelshop kan je jouw pakketten afleveren of je kan hier pakketten heen sturen die klanten dan bij de shop afhalen. Een Parcelshop is vaak gevestigd in een winkel met ruime openingstijden. Wanneer je pakket bij een Parcelshop is geleverd, krijgt de geadresseerde een bericht dat zijn pakket kan worden afgehaald. Klik hier om het dichtstbijzijnde DHL punt en de openingstijden te zien.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Klik dan hieronder om je aan te melden en start met het verzenden van je pakketten via DHL!

 

Direct aanmelden