Verzenden met DPD

KeenDelivery biedt een breed aanbod snelle en voordelige DPD-services aan. DPD is één van de grootste vervoerders in Europa en verstuurt meer dan vier miljoen pakketten per dag. Zowel Nederlandse als Europese zendingen zijn gemakkelijk te boeken in ons online verzendportal. Via KeenDelivery verstuur je makkelijk al je Europese zendingen met DPD. Op deze pagina lees je alles over versturen via DPD zoals pakketafmetingen, tarieven en de voorwaarden.

Meld je gratis aan voor ons verzendplatform en je kan direct met DPD verzenden.

 

Gratis aanmelden

 

Afmetingen DPD pakket

DPD vervoert pakketten in alle soorten en maten. DPD heeft per service een aantal maximale afmetingen vastgesteld waar de pakketten aan moeten voldoen. DPD hanteert ruime maten, dus vrijwel de meeste pakketten kunnen zonder probleem via DPD verstuurd worden. Hieronder lees je de exacte specificaties per service.

DPD Classic

Voor zakelijke zendingen in heel Europa hanteert DPD de service ‘DPD Classic’. Voor deze service gelden de onderstaande pakket specificaties. Wanneer je pakketten opgehaald worden door een DPD chauffeur, of je pakketten inlevert bij een depot geldt:

  • De langste zijde van het pakket is maximaal 130 cm.
  • De maximale omvang van het pakket is 300 cm (= lengte + 2x breedte + 2x hoogte)
  • Het pakket weegt maximaal 20 kg.

Op het moment dat je een pakket wil versturen vanaf een parcelshop gelden andere voorwaarden. Dit is vanwege de beperkte ruimte die er meestal is binnen parcelshops. De maximale afmetingen zijn dan 100 x 50 x 50 cm met een maximale omvang van 250 cm.

 

DPD Home

Voor particuliere zendingen binnen Europa heeft DPD de service ‘DPD Home’. Hieronder vind je de maximale afmetingen voor pakketten die verstuurd worden via DPD Home. Wanneer je pakketten worden opgehaald door een DPD chauffeur, of wanneer je pakketten inlevert bij een depot geldt:

  • De langste zijde van het pakket is maximaal 130 cm.
  • De maximale omvang van het pakket is 300 cm (= lengte + 2x breedte + 2x hoogte)
  • Het pakket weegt maximaal 20 kg.

Als je een pakket wilt inleveren bij een parcelshop om te versturen gelden ook hier iets kleinere afmetingen. Binnen deze service worden de maximale afmetingen dan tevens 100 x 50 x 50 cm met een maximale omvang van 250 cm.

DPD 2Shop

Voor zendingen naar parcelshops kun je gebruik maken van de service ‘DPD 2Shop’. Bij deze service gelden dezelfde voorwaarden als bij pakketten die via een de andere services worden ingeleverd bij de parcelshop: maximale afmetingen van 100 x 50 x 50 cm met een maximale omvang van 250 cm. Ook het maximale gewicht is hier 20 kg.

 

Tarieven DPD

Met KeenDelivery verstuur je voordelig DPD pakketten. Je bepaalt zelf het tarief met één van onze vier abonnementen. Hoe hoger je abonnement, hoe hoger de korting op je verzendtarieven.

 

Bekijk tarieven

Voorwaarden en voordelen DPD

Hieronder lees je wat de verschillende voorwaarden en voordelen zijn van de DPD-services die wij aanbieden. Zo kies je gemakkelijk per zending de juiste service met de passende voorwaarden!

DPD Classic

Zendingen die via DPD Classic worden verstuurd kan je zakelijke klant de volgende werkdag verwachten. De inhoud van de zending is standaard verzekerd tot maximaal € 520 van de inkoopwaarde. Alle zendingen via DPD Classic worden voorzien van een Track en Trace code. Hiermee kan je klant zijn pakket altijd volgen. Een DPD Classic zending heeft drie afleverpogingen en de bezorger zal altijd om een handtekening vragen bij ontvangst. Zo weet je altijd wie de zending heeft aangenomen. DPD Classic bezorgt ook op zaterdag pakketten bij jouw klant, als je dit aangeeft, ideaal voor klanten die op werkdagen niet aanwezig zijn.

Daarnaast is het bij DPD ook mogelijk om een tijdslevering te versturen. Hiermee kan je ervoor zorgen dat een bestelling voor 10:00, 12:00 of 18:00 uur wordt geleverd bij jouw klant. Als je klant een product snel nodig heeft is dit een mooie oplossing!

DPD Home

Voor zendingen naar particulieren kun je gebruik maken van de service DPD Home. Pakketten die met DPD Home worden verstuurd zijn standaard verzekerd tot € 520 van de inkoopwaarde. Met DPD Home wordt een pakket altijd één keer aangeboden bij je klant. Op het moment dat jouw klant het pakket niet kan aannemen, wordt het pakket bij een parcelshop in de buurt afgeleverd. Zo kan je klant het pakket ophalen wanneer het hem/haar uitkomt.

DPD Home biedt ook de Predict service aan je klanten. Predict zorgt ervoor dat jouw klant op de dag van levering een bericht krijgt van DPD met daarin een tijdvak van één uur waarin de bezorger de bestelling af gaat leveren. Tevens wordt er bij DPD Home aan de geadresseerde gevraagd om bij ontvangst te tekenen, zo weet jij precies wie de zending heeft aangenomen.

DPD 2Shop

Stuur pakketten rechtsreeks naar een parcelshop, zodat je klant zelf kan kiezen wanneer hij/zij de zending afhaalt. Zo hoeft je klant niet om het bezorgmoment heen te plannen en staat de bezorger niet voor een dichte deur.

Pakketten worden van dinsdag tot en met zaterdag bij een Parcelshop afgeleverd. Wanneer het pakket bij een Parcelshop is geleverd, krijgt de geadresseerde een bericht dat hij zijn bestelling kan ophalen.

 

Alle voordelen

 

Track & trace DPD

Alle pakketten van DPD worden voorzien van een Track & trace code. Met deze code kunnen je klanten hun bestelling volgen. Zo weten zowel jij als je klant waar de zending op dat moment is en wanneer deze bezorgd wordt.

Op de bezorgdag krijgt de geadresseerde een bericht met een tijdvak van één uur waarin de bezorging plaats zal vinden. Het Track & trace systeem zorgt er voor dat jouw klanten precies weten waar ze aan toe zijn!

Parcelshops van DPD

DPD telt ruim 1500 parcelshops. Parcelshops zijn gevestigd in een winkel, hebben een goede parkeergelegenheid en ruime openingstijden. Hierdoor kunnen er doordeweeks, in de avonden en in het weekend pakketten opgehaald worden. Deze parcelshops functioneren als DPD afleverpunt wanneer jouw klant niet in staat is om thuis de bestelling in ontvangst te nemen. Naast alternatief afleverpunt doen parcelshops ook dienst als inleverpunt voor retourzendingen van klanten. Dankzij het ruime aanbod van parcelshops van DPD door heel Europa zal er altijd een shop in de buurt zitten van jouw klant. Dit zorgt ervoor dat jouw klanten optimaal bediend worden en makkelijk hun bestellingen kunnen ontvangen!

DPD in het buitenland

Het netwerk van DPD strekt zich uit door heel Europa en daarbuiten. Als je pakketten wilt versturen binnen Europa kan dit gemakkelijk via DPD. DPD werkt samen met vele internationale partners om jouw pakketten snel bij de juiste ontvanger te brengen.

De afmetingen en voorwaarden die DPD hanteert bij zendingen naar het buitenland verschilt per land. Vraag ons gerust wat de specifieke afmetingen zijn voor jouw zending.

Ben je geïnteresseerd geworden? Klik dan hieronder om je aan te melden en start vandaag nog met het verzenden van je pakketten via DPD! Wij helpen je graag!

 

Gratis aanmelden