Verzenden met PostNL

PostNL is een snelle en voordelige optie om al je pakketten naar zakelijke én consumentenadressen over de hele wereld te verzenden. PostNL bezorgt dagelijks meer dan 400.000 pakketten en bereikt daarmee elk adres in Nederland.

Met KeenDelivery kan je zowel je pakketten als brievenbuspakketten met PostNL versturen. We bieden uitgebreide verzend- en bezorgopties, bijvoorbeeld ‘bezorgen op zondag’ of ‘een handtekening voor ontvangst’. Daarnaast zijn pakketten standaard verzekerd volgens de AVC. Je kan gebruik maken van de verzendopties waarvan jij denkt dat die het meest interessant zijn voor jouw klanten!

De PostNL zendingen kunnen afgegeven worden bij PostNL locaties door heel Nederland. De locaties van alle PostNL punten vind je op deze website. Op deze site kan je ook de openingstijden en afhaaltijden vinden.

Meld je gemakkelijk aan en begin snel met verzenden!

Gratis aanmelden

 

Afmetingen PostNL pakketten

Via PostNL kunnen er pakketten worden verstuurd in alle soorten en maten. Hieronder vind je de maximale afmetingen en het gewicht waar een PostNL pakket aan moet voldoen.

Brievenbuspakjes

Verstuur je vooral kleine producten? Dan kun je met PostNL ook een brievenbuspakje versturen. Ideaal, want de ontvanger hoeft niet thuis te zijn om het brievenbuspakket in ontvangst te nemen. Voor brievenbuspakjes hanteert PostNL de volgende restricties:

  • Maximaal formaat van L38 x B26,5 x H3,2 cm
  • Een minimaal formaat van 14 x 9 cm
  • Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 2 kg

Pakketten

De verzonden pakketten worden automatisch gesorteerd op een sorteerband. Hierdoor dienen de pakketten te voldoen aan de volgende restricties:

  • Minimaal L10 x B10 x H1 cm
  • Maximaal L100 x B70 x H58 cm
  • Een maximaal gewicht van 23 kg.

Voor pakketten die binnen deze afmetingen vallen geldt het normale tarief. Pakketten mogen iets groter of zwaarder zijn, maar dan wordt er wel een toeslag berekend. Inclusief toeslagen komen de maximale afmetingen op:

  • L175 x B78 x H58
  • Een gewicht van 31,5 kg

Grote pakketten kunnen dus ook mee met PostNL!

Track & trace van PostNL

Houd je klanten op de hoogte van de status van hun zending door ze een persoonlijke Track & tracebericht te sturen. Met het pakketnummer kunnen zowel jij als de ontvanger de zending nauwkeurig volgen gedurende het hele verzendtraject en weet de geadresseerde wanneer hij het pakket kan verwachten.

Tarieven PostNL

Het verzenden van pakketten via PostNL kan voordelig via KeenDelivery! Dankzij onze grote afnames bij de vervoerder kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. De kosten die je betaalt per verzending zijn uiteindelijk afhankelijk van het soort pakket dat je verstuurt, de afmetingen en het gewicht en de eventuele bezorg- en verzendopties.

PostNL-punten

PostNL telt ruim 3000 PostNL-punten. Deze punten zijn gevestigd in een winkel, hebben een goede parkeergelegenheid en ruime openingstijden waardoor er doordeweeks, ’s avonds en in het weekend pakketten opgehaald kunnen worden. Naast alternatief afleveradres doen PostNL-punten ook dienst als afleverpunt voor retourzendingen. Dankzij het ruime aanbod zal er altijd een punt van PostNL in de buurt van jouw klant zijn. Je kan je pakket ook direct laten bezorgen bij een PostNL-locatie in Nederland. Wanneer je pakket is geleverd, krijgt de ontvanger een bericht dat het pakket kan worden afgehaald.

Een pakket laten retourneren met PostNL is ook heel eenvoudig. Mail het retourlabel naar je klant en het betreffende pakket kan gewoon afgegeven worden bij een PostNL-locatie.

 

PostNL zendingen naar het buitenland

Het versturen van pakketten naar het buitenland kan natuurlijk ook via PostNL. Zij werken samen met grote internationale partners om de zendingen in het buitenland af te leveren. Per land zal het verschillen hoe snel een zending aankomt bij het bezorgadres. Door met internationale partners te werken, kan PostNL de zendingen goedkoper aanbieden dan de Express diensten, de pakketten zijn wel iets langer onderweg. De afmetingen voor zendingen via PostNL naar het buitenland zijn hetzelfde als voor de pakketten binnen Nederland.

Meld je gratis aan voor ons verzendplatform en regel voor al je (brievenbus)pakketten direct een passende oplossing.

Maak afspraak