Pallets versturen met Quicargo

Zeker 50% van alle vrachtwagens op de Europese wegen is gedeeltelijk leeg. We bieden de mogelijkheid om via Quicargo deze lege laadruimte in vrachtwagens op te vullen met jouw palletzendingen. Wanneer je een pallet verstuurt via Quicargo plaatsen zij deze pallet bij één van onze transporteurs die nog ruimte overheeft. Zo pakken we samen de enorme verspilling van grondstoffen en de milieuvervuiling aan!

Afmetingen pallet

Met Quicargo kan je alle soorten en maten pallets versturen. Het is hierbij belangrijk dat je een passende pallet gebruikt. Als de producten over de pallet uitsteken is het slim om een groter type pallet te gebruiken.

Palletinformatie Europallet

  • Maximale afmetingen: L80 x B120 x H220 cm
  • Maximaal gewicht: 800 kg
  • Maximale laadmeter: 0,4 

Je kan de laadmeter van een pallet berekenen door de lengte (cm) te vermenigvuldigen met de breedte (cm) en de uitkomst te delen door 24.000. Bij een goed bepakte europallet is dit dus precies 0,4. De berekening: (80 x 120) / 24.000 = 0,4.

Palletinformatie Blokpallet

  • Maximale afmetingen: L100 x B120 x H220 cm
  • Maximaal gewicht: 1.000 kg
  • Maximale laadmeter: 0,5

Palletinformatie minipallet

  • Maximale afmetingen: L80 x B60 x H220 cm
  • Maximaal gewicht: 300 kg
  • Maximale laadmeter: 0,2

Palletinformatie afwijkende maat pallet

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een pallet wilt versturen die niet binnen de gebruikelijke maten valt. Deze pallets kan je ook via Quicargo versturen, de pallet mag dan maximaal 1.000 kg wegen en een maximale laadmeter hebben van 2,1. Voor deze afwijkende pallets betaal je een toeslag.

Tarieven

Het verzenden van pallets via Quicargo kan voordelig via KeenDelivery! Dankzij onze samenwerking met de vervoerders kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden voor je palletzendingen. De kosten die je betaalt per pallet zijn afhankelijk van het type pallet dat je wilt versturen. Ook eventuele extra bezorg- en verzendopties hebben invloed op de prijs. Neem gerust contact met ons op om de exacte kosten van je zending samen door te nemen.

Bestemmingen van Quicargo

Met Quicargo kan je pallets versturen binnen Nederland en naar België. Als je een pallet wilt versturen naar België moet deze wel geadresseerd zijn aan een bedrijf. Binnen Nederland kan je zowel naar bedrijven als particulieren versturen. 

Standaard Services

Wanneer je pallets verstuurt via ons bieden wij een aantal services aan bij de verzending.

Handtekening voor ontvangst

Zodra de pallets worden afgeleverd bij de geadresseerde zal de chauffeur om een handtekening van de ontvanger vragen. Zo weet je altijd wie jouw producten heeft aangenomen en dat er een goede overdracht heeft plaatsgevonden. 

Verzekering

Pallets zijn verzekerd volgens de AVC (Algemene Vervoerders Condities) voorwaarden. Bij schadegevallen waar de dekking op basis van de AVC niet genoeg is, zal je je goederentransportverzekering aan moeten spreken. Daarnaast is het belangrijk dat er bij sprake van schade, de ontvanger de pallet niet accepteert en niet tekent voor een goede ontvangst. 

Pick-up

Bij het boeken van een palletzending kun je een pick-up aanvragen met een gewenste afhaaldatum en –tijd. Wanneer je op werkdagen voor 15.30 uur deze pick-up aanvraagt, wordt de pallet de volgende werkdag afgehaald. Orders die je in het weekend plaatst, worden op dinsdag afgehaald.

Kosteloos annuleren

Gaat de zending toch niet door? Dan kan je deze zonder problemen bij ons annuleren. Als je dit op de werkdag voor de afhaaldag voor 15.30 uur bij ons meldt, annuleren wij de verzending kosteloos. 

Wil je graag starten met het versturen van pallets? Meld je hieronder gratis aan voor ons verzendplatform en begin direct met versturen!

Gratis aanmelden