We kunnen tegenwoordig bijna alle pakketten die we verzenden traceren. Dit doen we aan de hand van een ‘Track en trace’ code. Dankzij deze code zijn we in staat om nauwkeurig te melden waar je verzending zich bevindt. 

Hoe werkt track en trace?

Op het verzendlabel van je verzending staat een barcode. Deze barcode wordt meerdere keren gescand door de vervoerder. Op het moment dat je pakket wordt gescand koppelt hun systeem de locatie van het pakket ook gelijk terug. Zo kan jij aan de hand van de code precies zien waar jouw pakket voor het laatst is gescand. Een pakket wordt bijvoorbeeld gescand bij het inladen, de aankomst op depot en als het in de bus gaat.

Zo gebruik je track en trace

Wanneer je een zending aanmaakt in ons portal krijgt deze een zendingsnummer. In ons portal kan je hierop klikken, dit brengt je dan direct naar de track en trace pagina van de vervoerder. Hier kan je alle informatie over de zending zien.

Daarnaast kan je ook naar de tracking pagina van de vervoerder gaan. Hier kan je meestal het zendingsnummer invullen en de postcode van je klant. Ook dan laat het systeem je zien waar de zending allemaal gescand is en wanneer de verwachte levering zal zijn.

Bezorgtijd of plaats aanpassen

Soms is je klant niet in de gelegenheid om het pakket te ontvangen op de geplande tijd. Dan is het handig als het bezorgmoment of de locatie aangepast kan worden. Dit kan je ook in onze track en trace omgeving of bij die van de vervoerder. Je klant kan dit ook zelf doen, dat scheelt jou weer werk!

Track en trace e-mails

Wanneer je met ons systeem werkt sturen we automatisch track en trace e-mails naar je klant. Zo weet jouw klant precies hoe die zijn pakket kan traceren en wanneer het geleverd gaat worden. Deze track en trace e-mails kan je personaliseren, dit geeft je de mogelijkheid om je als ondernemer verder te onderscheiden!

Heb je nog vragen over de track en trace? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!