Via het portal maak je heel simpel verzendlabels aan voor al je bestellingen. Verzendlabels bevatten informatie die zowel door mensen als machines gelezen worden. Het bevat niet alleen een afzendadres en leveradres, maar vertelt de bezorger bijvoorbeeld ook dat de geadresseerde een handtekening moet zetten bij levering. Het is dus belangrijk dat je de verzendlabels op de juiste manier print.

Als labels niet goed geprint zijn, kan het zijn dat een vervoerder de zending niet kan scannen en dat het pakket vervolgens vertraging oploopt. Het kan zelfs zijn dat de zending zoek raakt of retour wordt gezonden. Zorg dat je labels van hoogwaardige kwaliteit aanlevert, om dit te voorkomen.

Verbeter je verzendproces

Via het portal maak je snel en eenvoudig met verschillende vervoerders een verzendlabel aan. Of je de zending nu handmatig aanmaakt, automatisch met een integratie of inleest middels een CSV bestand. De verzendlabels print je vervolgens via een inkjet- of laserprinter of via een speciale labelprinter en draagt bij aan een goed verzendproces.

Verzendlabels printen met een inkjet- of laserprinter

Je kan verzendlabels printen met een inkjetprinter of laserprinter. Labels uit een laserprinter zijn scherper en hebben een hogere kwaliteit dan labels uit een inkjetprinter. We adviseren dan ook het gebruik van een laserprinter boven het gebruik van een inkjetprinter. Verzendlabels zijn van A6 formaat; je kan dus per A4 pagina vier verzendlabels uitprinten met een inkjet- of laserprinter. Je kunt speciale labelvellen bestellen, of drukt de labels af op printpapier en moet ze dan nog knippen.

Verzendlabels printen met een labelprinter

De meest ideale oplossing is een labelprinter. Deze zijn speciaal gemaakt om verzendlabels mee te printen en een absolute aanrader wanneer je grotere hoeveelheden labels print. Vaak zijn labelprinters thermische printers, waardoor je ook geen inkt meer hoeft te kopen. Na de investering van de printer, koop je enkel nog labelrollen. Het printen met een thermische labelprinter scheelt je veel tijd én geld!

Wil je nog meer weten over het printen van verzendlabels of de verschillende labelprinters? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!