Met KeenDelivery heb je een breed aanbod aan vervoerders, services en opties tot je beschikking. Zo is er altijd wel een verzendoplossing die aansluit op de wensen van jou en je klant en schakel je eenvoudig over op een andere vervoerder als die op dat moment beter bij je past. De verzendmethode die je het meest gebruikt, kun je instellen bij je verzendvoorkeuren. Als je dan een zending aanmaakt, staan je voorkeuren – zoals bijvoorbeeld een vervoerder en service – alvast ingevuld. Dat scheelt je weer enkele handelingen.

Voorkeuren instellen

Het instellen van je verzendvoorkeuren is eenvoudig. Als je ingelogd bent in het portal, klik je links in het menu op MijnKeen. Hier beheer je al je gegevens en instellingen. Onder het kopje Verzenden vind je je voorkeuren.

 • Type zending

  De eerste stap is het selecteren van het type zending dat je het meest verstuurt. Dat kunnen (brievenbus)pakketten zijn of pallets.

 • Vervoerder

  Nu je een type zending hebt geselecteerd, kies je de gewenste vervoerder. Afhankelijk van het type zending heb je de keuze uit PostNL, DHL Parcel, DPD, DHL Express, TNT en Quicargo.

 • Type aanlevering

  Voor sommige typen zending en vervoerders moet je aangeven hoe je de zending aanlevert. Lever je ze in bij een parcelshop bij jou in de buurt of laat je de zendingen afhalen d.m.v. een pick-up? Je kunt het hier instellen.

 • Service

  Als je een vervoerder en type aanlevering hebt geselecteerd, kun je een service selecteren. Achter de service staat kort waarvoor je deze kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat je de juiste service kiest.

 • Aantal pakketten

  Bestaan je zendingen grotendeels uit hetzelfde aantal pakketten? Vul dit dan hier in. Houd er rekening mee dat je voor ieder gegenereerd label moet betalen, tenzij je deze tijdig annuleert. Je kunt beter een keer een label te weinig aanmaken dan te veel.

 • Gewicht (kg)

  De kans is klein dat al je zendingen hetzelfde gewicht hebben. Omdat het gewicht wel noodzakelijk is voor het aanmaken van zendingen, heb je hier de mogelijkheid een standaard gewicht in te vullen.

 • Track & tracebericht verzenden

  Houd je klanten op de hoogte van de status van hun bestelling door ze een gepersonaliseerd Track & tracebericht te sturen. Zo weet je klant altijd wanneer hij de zending kan verwachten.

 • BCC-email Track & tracebericht

  Wil je het Track & tracebericht naar je klant zelf ook ontvangen? Vul dan hier je e-mailadres in.

 • Zendingen als verzonden markeren

  Alle zendingen waar een label voor gegenereerd is, komen in eerste instantie in het Gereed-overzicht. Voor zendingen waar het label ook van geprint is kun je aangeven op welke termijn je deze naar het Verzonden-overzicht wilt plaatsen door ze te markeren als verzonden. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks.

 • Referentie

  Voor alle soorten zendingen is een referentie verplicht. Vul dit veld in als je altijd dezelfde referentie gebruikt. Je kunt bij de referentie bijvoorbeeld ook het ordernummer invullen. Laat het veld in de verzendvoorkeuren dan leeg en vul de referentie pas in bij het aanmaken van een zending.

Vergeet niet je verzendvoorkeuren op te slaan. Alle voorkeuren staan standaard ingevuld als je een zending gaat aanmaken. Of dat nu handmatig is, via een CSV-import of via één van onze gratis integraties!