Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, wordt het een douaneplichtig gebied. Voor zendingen naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland krijg je dan te maken met douaneformaliteiten. Wanneer dit ingaat en hoe dit zal verlopen, is nog afhankelijk van de onderhandelingen. Bij een no-deal Brexit is dit op 30 maart.

Wat verandert er? 

  • De commerciële factuur

Iedere zending die naar het Verenigd Koninkrijk wordt verstuurd, dient voorzien te zijn van een commerciële factuur. Hierop vul je alle relevante gegevens in van de verzender, ontvanger, goederen en waarde. De commerciële factuur wordt gebruikt door de douane om te bepalen of en hoeveel invoerrechten en btw er betaald dienen te worden voor deze goederen. 

Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, zorgen wij er voor dat je in het portal automatisch de benodigde exportdocumenten kan genereren. 

  • Vraag een EORI-nummer aan 

Voor het invullen van de douanedocumenten heb je een EORI nummer nodig. Als je nog geen EORI nummer hebt,is nu het moment om deze aan te vragen. Dit registratie en identificatienummer is van toepassing voor bedrijven die goederen importeren en exporteren buiten de EU. 

Zolang de onderhandelingen niet zijn afgerond,kunnen weniet exact zeggen wat de veranderingen zijn. We verwachten wijzigingen in o.a.de procedures, tarieven en bezorgduur.

Zodra er meer bekend is, informeren we je.